منتدى * نجم مقرة *
اهلاااااا وسهلااااااااا بك يا عزيز العضو (ة) هذه الرسالة تخبرك بأنك ليس مسجل لدينا
فأرجوا التعريف بنفسك بالدخول الى هذه الاسرة او الانظمام اليها مدير المنتدى . شبكة نجم مقرة

شعارنا معا مدى الحياة R +S
منتدى * نجم مقرة *
اهلاااااا وسهلااااااااا بك يا عزيز العضو (ة) هذه الرسالة تخبرك بأنك ليس مسجل لدينا
فأرجوا التعريف بنفسك بالدخول الى هذه الاسرة او الانظمام اليها مدير المنتدى . شبكة نجم مقرة

شعارنا معا مدى الحياة R +S
منتدى * نجم مقرة *
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةhttp://elabkariأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ماكولات مصرية منوعة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
GeeGee
::::عضو نجم::::
GeeGee


ماكولات مصرية منوعة  Uouuuo13
عدد المساهمات : 476
تاريخ الميلاد : 15/11/1989
تاريخ التسجيل : 05/02/2011
العمر : 34
الموقع : دوجينو
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : دوجينو
المزاج المزاج : الحمد لله

ماكولات مصرية منوعة  Empty
مُساهمةموضوع: ماكولات مصرية منوعة    ماكولات مصرية منوعة  I_icon_minitimeالإثنين مايو 30, 2011 9:00 pm

[color=#0000ff]

صينيه الرقاق باللحمة المفرومة
المقادير:
1/2 كيلو
رقاق
سمن سايح أو زيت حسب الرغبة
مرق لحم أو دجاج أو بط حسب نوع اللحم اللي
حيقدم الى جانب الرقاق
1/2 كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مبشورة
مقدار من
السمن او الزيت لعمل العصاج
ملح- فلفل أسود- بهارات
الطريقة:
- نحضر
صينية فرن و ندهنها بالسمن او الزيت.
- نقوم بغمس ورقة ورقة من الرقاق في وعاء
به المرق قبل رصه في الصينية.
و عند رص الورقة في الصينية نقوم بدهن سطحها
بالسمن او الزيت.
و عندما ننتهي من نصف كمية الرقاق، نفرد العصاج على السطح ثم
نقوم
برص الجزء المتبقي من الرقاق بعد نفس الخطوات السابقة (غمسه في
المرق
ورقة ورقة و مسحه بالزيت او السمن). و عندما تنتهي الكمية نقوم برش القليل

من المرق على الوجه باليد بحيث لا تكون كمية كبيرة و لكن كمية تكفي لتطرية
الوجه،
ثم نقوم بتقطيع الرقاق بالسكين مربعات. ثم نقوم بدهن السطه بالسمن او
الزيت.
- تجهيز العصاج يتم عن طريق بشر البصلة ثم وضع الملح و الفلفل و البهارات
عليها
و اضافة القليل من السمن او الزيت ثم اضافة اللحم المفروم و التقليب على
نار هادية
حتى ينضج اللحم.
- توضع صينية الرقاق بالفرن و عندما يحمر الرقاق
من اسفل، نشغل الشواية من فوق
لتحمير السطح مع الانتباه حتى لا يحترق السطح.
بعد خروج الصينية من الفرن
نقوم بتغطيتها بغطاء حتى "تعرق" أي يتصاعد بخار
الماء بها فيساعد على تطرية الرقاق.
- تقدم قطع الرقاق و الى جانبها لحم محمر،
دجاج محمر، بط محمر، شرائح ديك رومي،
بفتيك، دجاج بروست، كفتة لحم او دجاج، او
اي نوع اخر من اللحوم او الدجاج،
مع السلطات الشهية مثل السلطة الخضراء و سلطة
الفاصولياء الخضراء و بابا غنوج
و الطحينة و الحمص و غيرها

حلقات البصل

المقادير:
=======
3 بصلات حجم
كبير
نصف كوب لبن
نصف كوب دقيق
1 بيضة
ملح و فلفل اسود و زعتر مطحون
ناعم
بقسماط
زيت غزير للقلي
الطريقة:
=======
يقطع البصل حلقات
بسمك 1 سم تقريبا للحلقة و تفصل الحلقات عن بعضها
نخلط الدقيق و اللبن و البيضة
و التوابل جيدا و نغمس فيها الحلقات ثم نغلفها بالبقسماط
و نتركها في الثلاجة 3
أو 4 ساعات
نقلي الحلقات في زيت غزير حتى يصبح لونها ذهبي و نضعها على مناديل
ورقية
لامتصاص الزيت الزائد

سلطه بابا
غنوج:


المقادير:
=======
ربع كليو باذنجان أسود كبير
نصف
كوب طحينه و مقدونس مفرى
ثلاثه ملاعق زيت
أربعه ملاعق كبيره من الخل
ثلاثه
فصوص ثوم و ملح وكمون و شطه حسب الرغبه
الطريقة:
=======
يشوى البذنجان و
يدق ناعما
يدق الثوم مع الملح و الكمون و يضاف إلى الطحينه و يقلب
يضاف
الباذنجان و قليل من الشطه و يقلب جيدا و يزين بالمقدونس

المقلوبة بالقرنبيط (و ممكن بدله الباذنجان) و الدجاج (و ممكن بدله
لحم)

============================== ===========
و على فكرة دي أكلة
فلسطينية مش مصرية، بس حلوة جدا و انا باموت فيها و حتعجبكم ان شاء الله بس
جربوها
المقادير:
=======
واحدة قرنبيط صغيرة تقسم إلى زهرات و تقلي بعد
غمسها في خليط من الدقيق و البيض و الملح و الفلفل الأسود
2 كوب أرز منقى و
مغسول
1 دجاجة متوسطة الحجم مسلوقة نصف سلق و مقطعة أربع إرباع
2 كوب مرق
دجاج
3 بصلات كبار
3 طماطم كبيرة مقطعة حلقات
2 ملعقة كبيرة سمن
كركم،
ملح، فلفل أسود، بهارات
الطريقة:
======
نقطع البصل قطع صغيرة و نصفره في
السمن ثم نضيف له المرق و التوابل (الملح و الفلفل و البهارات و الكركم الذي يعطي
الوجبة اللون الأصفر و الطعم المميز لها).
نحضر إناء الطهي و نرص فيه حلقات
الطماطم ثم فوقها نرص القرنبيط المقلي ثم فوقها نرص الدجاج ثم نضع الأرز المغسول و
نضيف المرق الذي أعددناه بعد أن يغلي.
عندا يبدأ الأرز في تشرب المرق نخفض النار
و نتركه على النار لمدة 30 إلى 4- دقيقة. و عن التقديم يتم وضع صينية تقديم واسعة
فوق الإناء ثم يقلب بحرص فيصبح الترتيب كالآتي: الطماطم على الوجه ثم القرنبيط ثم
الدجاج فالأرز.

طاجن البامية باللحم الضأن في
الفرن
:
======================
المقادير:
=======
1 كيلو لحم
ضأن
1 كيلو بامية
2 كوب عصير طماطم + 3 ملاعق كبيرة صلصة طماطم
2 ملعقة
كبيرة سمن
2 بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة جدا
4 فصوص ثوم كبار مدقوقين بالقليل
من الملح
فلفل أسود و بهارات
1 كوب مرق
الطريقة:
=======
نحضر طاجن
الفرن (يكون فخار و لو بايركس مش مشكلة) و نضع فيه السمن و نضيف البصل و نقلب حتى
يصفر لونه قليلا ثم نضيف اللحم و نقلبه حتى يتغير لونه (نشوحه) ثم نضيف عصير
الطماطم و التوابل و نقلب جيدا و نتركه على النار حتى يغلظ القوام ثم نشيف الصلصة و
الثوم المدقوق و المرق و نتأكد من الملح و اذا احتاجنا نزوده نضيف القليل.
نضيف
البامية إلى الخليط السابق و نقلب جيدا ثم ندخل الطاجن إلى الفرن و يطهى لمدة 1
ساعة الى ساعة و نصف

بالنسبة للملوخية لازم لازم لازم تكون الشوةربة بتغلى
كويس جدا جدا قبل ماتحطى الملوخية و لازم تبتدى الاول بكوب واحد شوربة و فى ايدك
التانية باقى الشوربة المغلية نزودى شوية شويةلحد ما تظبطى التخانة . بالنسبة للفول
المدمس يفضل طبعا انك تنقعى الفول لمدة ساعتين قبل ما تعملية و نحطى معاة طماطماية
و شوية عدس اصفر ضغيرين و حيطلع هايل و ممكن لما تحطية فى الثلاجة تخطية فى علبة
بلاستيك و نعصرى على الوش لمونتين او ليمونة و تبقى تاخدى منة بالملعقة كل ما تعوزى
حيبقى زى ماهو (تعقيب من دون)

حوواوشي

المقادير للعجينه:
1ملعقة سكر صغيرة
ا ملعقة خميرة كبيرة
3/4 كيلو
دقيق
1 ملعقة زيت
كوب ماء
للخلطة:
3/4 كيلو لحم مفروم
8 بصلات
مفرومين
ا ملعقة فلفل اسود وملح حسب الرغبة
2 ملعقة كبيرة زيت
بقدونس
مفروم
الطريقة:
السكر + الخميرة فى ربع كوب ماء او اقل ويكون الماء دافى
ويوضع فى مكان دافئ ومظلم لمده 10 دقائق ليخمر
نضع الدقيق ونفتحه من المنتصف
ونضع عليه الخميرة + ملعقة الزيت ويقلب مع اضافة قليل من الماء( نص الكوب
مثلا)ونزيد ماء كلما احتاج الخليط بحيث تكون النتيجه ان العجين لا يلزق فى اناء
العجن
بعد تجانس العجين تعجن باليد لمده 5 دقائق حتى تصير يتمط قليلا ومتماسكة
لا تقطع اثناء الشد تندى بالماء وتترك ساعة ثم تعجن مرة اخرى ل 5 دقائق وتترك نص
ساعه
تقطع وحدات حجمها حسب الرغبة وتوضع فيها الخلطة السابقة وتغطى كل قطعه عجين
بقطعه اخرى وتلزق الاطراف فى بعضها ونمسح وجهها بالماء باليد
توضع فى فرن ساخن
لمده نص ساعه حتى تلاحظة ان الوجه احمر
او لنتيجه احسن توضع على بلاطه كبيرة
داخل الفرن لتاخد نفس نتيجه الافران البلدي

اللحمة
الباردة


بانسبة للحمة هى مش كتلة لحم ؟ هو عرق تلبيانكو مخصوص للحمة
الباردة او الروزبيف بتغسليه كويس و تنشفية ثم تجيبى ملح وفلفل و بهارات و تدعكية
كويس كلة من برة وبعدين تجيبى 5 فصوص ثوم صحيحة زى ماهى وترشى عليهم رشة ملح وفلفل
ثم تعملى 5 شفوق فى العرق و تحشرى فىكل شق ثومة تجيبى دوبارة جامدة و تلفى العرق
كويس (المفروض انه بيتلف بطريقة معينة علشان يتلف صح واللحمة ماتكلكعش)
المهم
هاتى صينية بها 3 ملاعق سمن وفصين حبهان على فصينمستكة و حمرى العرق كويس من جميع
الجهات لحد ما ياخد لون احمر حلو
ثم تضيفى الماء شوية شوية الى ان يستوى بياخد
حوالى ساعة و نص
ثم تضعى الصينية فى القرن لحد ما الماء يتشرب والعرق ينشف
شيليه من الفرن لما يبرد خالص فكى الدوبارة و لفى العرق فى فرخ ورق فويل و ضعيه فى
الفريزر لمدة يوم ولما تبدؤا فى اكله يقطع سلايس رفيعه ولما تخلصى يلف فى الفويل
تانى و يوضع فى الثلاجة و فى المناسبات يدهن التوست او البيتى بان بمسحة ذبدة و
عليها شريحة الروزبيف بالنسبة للبنات حديثى الزواج اعملو اللحمة الباردة عندك جاهز
لانه بيكون سريع انك تسحبى منة سواء عشاء او غذاء او السفر

المنين المصرى
1 كيلو دقيق (طحين)_ 1/2 1 كوب سمن سايح_
زرة ملح _1 ملعقة صغيرة شمر _1 ملعقة صغيرة يانسون _ 1 ملعقة صغيرة سكر _1 ملعقة
خميرة فورية او قطعة خميرة بيرة فى حجم اليوسفى الصغيرة من عند الخباز _ 1/4 كوب
ماء دافىء _من 1/2 ل 1 كوب حليب دافىء للعجن. 1 ملعقة كبيرة سمسم
الطريقة :
ينخل الدقيق و الملح و نضع عليهم الشمر و اليانسون و السمسم.و الخميرة.
يقدح
السمن على النار ثم نصبه على الدقيق ونبدء بالكبشة نقلب حتى يختلط السمن بالدقيق
ونتركة شوية يبرد حتى تتحمل اليد درجة الحرارة ونبدء فى دعك العجينة كويس جدا ودة
شرط نجاح المنين (نبس العجينة )
نضيف الحليب شوية شوية حتى تتكون عجينة متوسطة و
تترك الاناء
نغطيها و نتركها فى مكان دافىء لتخمر
اى تذيد . بعد ماتخمر
نبدأ فى تشكيلها اما نأخذ قطعة فى حجم اليوسفى الصغيرة وندورها كويس بين ايدينا و
نضعها فى صينية مش مدهونة و نبطط خفيف بأيدنا عليها
او ناخد قطعة عجينة و
بأيدينا الاثنين نبرم فيها امامنا على الترابيزة الى ان تصبح عصاية طويلة مبرومة
نحضر السكينة و نقطع بالورب على مسافات متساوية وحدات المنين ثم نشيلهم بالراحة و
نرصصهم فى الصينية و نبطط خفيف بأيدنا نترك المنين يخمر ثم ندخلة الفرن متوسط فى
الرف الوسط حواللى 1/3 ساعة
ملحوظة : اذا استعملتى الخميرة بيرة يبقى تضعيها فى
كوب مع السكر لحد ماتسيل خالص و بعدين تضعى الماء الدافىء و تقلبى و تتركى الكوب فى
مكان دافىء لحد ماتلاقيها خمرت .ثم تضعيها على الدقيق بعد وضع السمن

الكيك
( يوجد للكيك حلة مدورة مخرومة من النص اسمها فورمة
دى مقدار البيض بتاعها 5 بيضات __ ويوجد قالب طويل استنلس او تيفال او من الفويل
بيتباع فى اى سوبر ماركت وهو شبه قالب التوست والصغير بياخد 3 بيضات و الكبير بياخد
4 بيضات . انابعمل ال 3 قوالب الكبار بياخدو نص كيلو ذبدة
اول حاجة تعمليها
تشوفى انتى حتعملى الكيكة فى اية ؟؟؟ مثلا فى قالب واحد كبير وانتى خلاص عارفة انه
بياخد 4 بيضات
يبقى تجيبى ال4 بيضات توزنيهم و شوفى طلعو كام؟؟ مثلا 200 جرام
تجيبى الذبدة برضة توزنى نفس الوزن 200 جرام وتوزنى نفس الوزن سكر 200 جرام و هكذا
مع الدقيق تمام ؟ وملعقة صغيرة فانيليا و ملعقة بيكنج بودر بتدهنى القالب سمن و
ترشى رشة دقيق وبعدين تكبى باقى الدقيق الذيادة وكدة يبقى القالب جاهز لصب العجينة
فية ( الكيكة ) لعمل 3قوالب كيك طويلة.
1/2 كيلو ذبدة _ 1/2 كيلو بيض _1/2 كيلو
سكر _1/2 كيلو دقيق 2ملعقة صغيرة فانيليا _او 2كيس .كيس بيكنج بودر
الطريقة فى
الخلاط اضربى الذبدة كويس قوى حوالى 5 دقائق
ضعى السكر على الذبدة و اضربى لحد
ماتلاقيها بقيت خفيفة و هشة
ضعى عليهم البيض واحدة لحد ماتختفى و بعدين نضع
التانية وهذا لحد اخر بيضة نضع معاها الفانيليا لحد ما تلاقى العجينة ما شاءالله
تخنت و زادت
اطفى الخلاط ضعى البيكنج بودر على الدقيق و حطية شوية شوية على
العجينة و يكون الخلط بالراحة قوى و فى اتجاة واحد فقط
صبى العجينة فى القالب
المدهون الى 3/4 القالب وتكونى مولعة الفرن قبلها ب5 دقائق تضعى القوالب ولاتفتحى
عليها قبل 10 دقائق على حرارة متوسطة لحد ماتلاقيها عليت و مسكت و استوت طبعا بطرف
السكينة
خرجيها و اقلبيها على منخل سلك و سيبى القالب فوقها لحد ماتبرد

طريقة حفظ الكيكة ؛ قطعى قالب للاستخدام فى علبة بلاستيك
باقى القوالب لفى
كل قالب لوحدة بالفويل و ضعية فى الفريزر و عند الطلب علية خرجية من الفريزر قبلها
بساعتين حيكون كأنك لسة عملاة

صينية الكنافة بالمكسرات

عادة الصينية الصغيرة بتاخد نص كيلو كنافة و الوسط بتاخد كيلو الا ربع و
الكبيرة كيلو _ كيلو الا ربع كنافة _ كوب سمن او حسب ماتاخد _ مكسرات مضاف لها
ملعقة كبيرة سكراو جبنة راكوتا او مهلبية او كستر _ ( الشربات ) 2 كوب سكر _ 1كوب
ماء _ نص ليمونة
الطريقة : اما تقطعى الكنافة صغير بأيدك قطع صغيرة .او بالمقص
تقصقصيها صغير خالص و دى طريقتى المفضلة . او فى الكبة .
سيحى السمن على النار
يعنى يادوب تسيح .وحطى على الكنافة شوية شوية وتدعكيها بأديكى الاتنين لحد ما تحسى
ان الكنافة كلها بقيت مبلولة سمنة كدة خلاص ماتحطيش تانى .
ادهنى صينية بالسمن و
حطى نص الكنافة ثم ضعى طبقة المكسرات المرغوبة
ثم ضعى باقى الكنافة و اهم حاجة
بقى تضغطى بايدك عليها كويس او بغطاء حلة او بطبق ثم وزعى معلقة سمن على الوش

على درجة حرارة متوسطة فى الرف الوسط ضعى الصينية فى الفرن حتى تستوى و يحمر
الوجة
بعدخروجها من الفرن تسقى بالشراب البارد
ملحوظة : فى حالة عمل
الكنافة بأى نوع حشو غير المكسرات لا يضغط على الوجة حتى لا تخرج المهلبية مثلا من
الاجناب و تتحرق و بالهنا و الشفاء

البسبوسة القنبلة


واحد كوب سميد سايب
واحد كوب جوز هند
واحد كوب سكر
بيضتان

باكو فانيليا
علبة ونصف زبادى
ملعقة صغيرة بيكنج باودر
نصف كوب سمن
سائح
الطريقة (تخلط جميع المقادير حتى تتجانس )
الحشو
علبة قشدة
واحد
ونصف كوب حليب
3 ملاعق نشا
الطريقة
نضع كوب الحليب على النار ونصف الكوب
نذوب فيه النشا ونصبه على كوب الحليب اللى على النار ونقلب حتى يكون شبه سميك ونغلق
ثم نضيف علبة القشدة ونقلب ونأتى بالصينية وندهنها سمنة ونرشها دقيق ونضع نصف كمية
البسبوسة ثم الحشوة ثم باقى البسبوسة وفى الفرن حتى تستوى وتحمر تصير ذهبى نقوم
بسرررررررررررررررررررعة نضيف لها الشربات الساخن المولللللللللللللللللع ونغطى
الصينية بالفويل لمدة لا تقل عن نصف ساعة وشوفى الطعامة واللذاذ بس مش اللى فى
الأزازة لااااااااااااا اللى فى الصينية



تدميس
الفول المصري


1- اولا طبعا نقي الفول وفي نوع في مصر الفول كبير
شويه
2--تحطي كبايه ونصف في ميه من العصر مثلا
3- وبعدي ن تحطي في قدره الفول
طبعا الصغيرة الي موجوده في اي سوبر ماركت كبير
تحطي الفول بعد ما تغسليه وعليه
ميه تقريبا ضعف الفول وبعدين انا بحطه على النار يغلي الاول وبعدين بكون مشغلة
السخان الكهربا الصغير معرفش عارفينه والله لا
المهم بعد ميغلي غلوة على
البوتجاز بحطه على السخان واضيف 1- فص ثوم
1- واحده طماطميه+ 3 معالق عدس اصفر+
او ربع معلقه بيكنج بودر او كربوناته
وطبعا ده عشان القشره بتاعت الفول متتعبش
القولون
وتغطيه من بليل لحد الصبح على السخان واول ما تفتحي القدره حطي معلقه
زيت اي زيت
واقفليه وبعدين حطيه في علبه بلاستك مقفوله وطبعا اول متفتحي القدرة
شيلي الثوم زي ما هو وارميه وبعدين خدي على قد الي عاوزة تعمليه يوميا

صينية الكوسة بالبشاميل
المقادير:
1كيلو كوسة _ لحمة
مفرومة معصجة _ زيت لتشويح الكوسة _2بيضة مضروبة بالشوكة _ ملح و فلفل . _
بشاميل
الطريقة:
طريقة البشاميل:
تحمر 2 ملعقة كبيرة دقيق في 2 ملعقة
كبيرة زيت دون ان يتغير لونة ثم نضع شوية شوية حليب دافىء
و نقلب بسرعة بسرعة
علشان ما يكلكعش منك (حوالى 2 كوب حليب ) او الى ان تصلى الى السمك المطلوب اضع ملح
و فلفل و بيضة مخفوقة ,
يعمل العصاج كما سبق شرحنا بالصلصة
الطريقة:
نغسل
الكوسة و تنجر بالسكينة المشرشرة و تقطع شرائح طويلة
ثم تقلي فى الزيت (قلى
خفيف) و توضع فى مصفاة للتخلص من الزيت او على ورق المطبخ المخصوص لا متصاص الدهون
او تسلق شرائح الكوسة فى قليل من الماء و الملح ثم تنشل لتصفى ماء السلق.
ندهن
الصينية بحوالى ملعقة بشاميل و نوزعها كويس .
ثم نرصص طبقة من الكوسة نغطى بها
القاع تقريبا نص كمية الكوسة
ثم العصاج ثم طبقة اخرى من الكوسة
تصب طبقة
بشاميل على وش الصينية بحيث نغطى الكوسة
ثم نضع بيضة مخفوقة علي الوجه و ندخلها
الفرن درجة حرارة متوسطة لحد وشها ما يحمر و بالهنا والشفا

صينبة المسقعه بالبشاميل
المقادير:
كيلو بزنجان اسود
مكبب او حوالى 2 كبار _ زيت للتحمير _ لحمة مفرومة معصجة بالصلصة ._ بشاميل _ 1بيضة
مضروبة بالشوكة للوجة .
ملح و فلفل اسود -
الطريقة:
قشرى الباذنجان
وقطعية دوائر بالعرض بس حاولى يكونو مقاس بعض . حطى كمية البذنجان على مصفاة و رشية
كلة بالملح علشان ما يسودش و علشان يخرج مايته و ما يشربش ز يت كتير اثناء القلى
يعنى حوالى عشر دقايق .
سخنى الزيت فى مقلاية و حمرى البزنجان من الناحيتين

ثم ضعيه فى مصفاة ليصفى الزيت اللى فية او ضعية على ورق الامتصاص لكي يتشرب
الزيت
جهزى صينية او طبق فرن (بايركس) و رصصى فية نص كمية البزنجان ثم ضعى طبقة
من العصاج بالصلصة
ثم باقى كمية البزنجان
ضعى طبقة البشاميل على الوش و
ساويها ثم ضعى بيضة مضروبة و ممكن انا بحب احط رشة جبنة اى نوع عندك .
دخليها
الفرن تقريبا حوالى نص ساعة و بالهنا و الشفا.

الشيش
طاووق التتبيلة عبارة عن:


عصير ليمونة كبيرة _5 فصوص ثوم مقشرين و
مهروسين _ نصف ملعقة صغيرة زنجبيل بودرة ملح و فلفل _ 2ملعقة كبيرة صلصة طماطم _ 2
ملعقة كبيرة زيت
صدور دجاج مخلية ( فيلية ) حسب عددكم . تقطعيهم مكعبات متساوية
مقاس واحد
تخلطى التتبيلة كلها و تحطيها على الدجاج و تسبيها فى التتبيلة مش
اقل من 2 ساعات و ياريت لو تسيبيها طول الليل
بعد كدة تدخلى قطع الدجاج فى
العيدان و بين كل قطعتين قطعة بصل و قطعة فلفل رومى و قطعة طماطم
و يا اما
تشويهم على الشواية او تضعى فى مقلاية تيفال نقطتين ثلاثة زيت و تسويهم على الهادى
قوى لحد ما يحمروا و بالهنا و الشفا

الفراخ البانية

صدور فراخ مخلية __ ملح و فلفل _2بيضة مضروبة بالشوكة مع 1/2 كوب حليب _
بقسماط ناعم _ دقيق .
تبلى الصدور باملح و الفلفل ثم ضعيها الاول فى الدقيق ثم
تشيليها و تحطيها فى خليط البيض ثم فى البقسماط و تحطيهم جنب بعض فى طبق لحد ما
تخلصى المقدار كلة و تسيبيه شوية بتاع 10 دقائق
المهم فى مقلاية تضعى مقدار
متساوى من السمن و الذيت لحد مايسخن
ثم احمر الصدور عادى على الوشين بس تكون
النار متوسطة .. لانها لو النار عالية حيتحرق الغلاف بسرعة و لو النار واطية ح
تتشال الطبقة الخارجية و تسيب الصدور. فعلشان كدة خليها متوسطة و بعد ما يبقى لونها
دهبى حلو تشيليها على الورق الماص المخصوص و بالهنا و الشفا

الفخده الضاني في الفرن
1 جيبه فخده تكون مليانه وتغسليها
كويس جدا لان احياننا بتكون عليها جلد ابيض كده
وبعد متغسليها في الحته بتاعت
نهايه الرجل خلي الراجل يكسرهالك
المهم ابشري على جنب حوالي 5 بصلات كبار خالص
وحطيهم في مصفاه بتاعت الرز وحطي عليهم كالاتي ملح كتير +فلفل اخضر بهارات+معلقه خل
+ قرفه وطبعا ليمون حواي اربع ليمونات وافضلي اعصري في البصل لحد مينزل ميته كويس
جدا وبعدين
2- على جنبي حضري 2 تفاح اخضر او تفاح عادي واعصريهم في عصاره الجزر
او ابشريهم كويس واعصريهم يعني خلي العصير بس
3- 5 فصوص ثوم او 3 حسب حجم الفخده
وتبتدي اولا جيبي سكينه عاميه واعملي شويه فتحات بالعرض تكون عميق جدا في الفخده
وتكون كثيرة واسفل الفخده كمان وبعدين تبتدي تحطي مايه البصل الي محطوط عليها كل
حاجه من بهارات وملح
وبعدين تقلبيها كتير فيها طبعا كل ده والثوم متقطعيهوش
خالص لا زي ما هو بس متقشر
المهم طبعا كل متكون ميه البصل زياده احسن المهم حطب
كمان عصير التفاح فوق الفاخده وحاولي تتاخدي انه بيدخل في الفتحات
ملحوظة : انا
عن نفسي بحقن الفخده بسرنجه يعني حقنه جديده ونظيفه عشان يتغلل طعم البصل
جواها
المهم بغزر فصوص الثوم داخل الفتحات كلها واتاكد من ملوحه اللسوس وبعدين
طبعا بغطيها من بليل مثلا 8 بليل لحد 8 الصبح وهي متغطيه بالنايلن جوة الثلاجه عشان
متقلبش رحيت الثلاجه
المهم الصبح احاول اقلبها تاني وابتدي اجيب الفلف الاخضر
احط مثلا اتنسن وخلاص بحطها فوق شويه وهي نتغطيه بورق الفويل من فوق على البوتجاز
من فوق مع التقليب وبعدين اولع الفرن واحطها في الوسط عشان تستوي براحتها وبصراحه
بتاخد وقت كتير صحيح لكن لما بتستوي على الهادي بتطلع رهيبه
المهم طبعا مع
التقليب خلاص حسيتي انها استوت هندخل مرحله وضع بعض الخضراوات لو عايزة زي البسله
او جزر لكن انا بصراحه مبحطش غير بطاطس وكرفس بسيط ولما احس البطاطس محتاجه شويه
شربه بحط عليها مش على الفاخده ميه بصل
المهم خلاص كله استوى بشيل الفويل واسبها
تاخد لو ن الاحمرار الطبيعي خالص من الشوايه لكن بعد ما تقريبا تبقه مستويه
جدا
وبطلعها بقه بتكون شكلها ناشف من برة لكن من جوة رهيبه زي الاوزي
وبعدين
بحطها في طبق التقديم ودايما بعملها مع الرز بالخلطه وبعدين اقولكم بعمله
ازاي
واتمنى تعجيكم بتبقى رهيبه في العزومات
نسيت اقولكم(شيلوا فصوص الثوم
قبل التقديم عشان في ناس مبيحبوهاش)

المهلبية
مثلا 2 كوب لبن بارد _ ملعقة كبيرة مليانة نشا
(كورن فلور) _ السكر حسب التذوق يعنى مثلا 3 معالق _ ربع معلفة فانيليا
خدى من
اللبن نص كوب و قلبى فية النشا لحد ما تذوب
ضعى باقى اللبن على النار و حلية
بالسكر لحد مايغلى
ضعى اللبن الباقى بالنشا و خلى ايدك سريعة فى التقليب عشان
ما تكلكعش
لحد ما حتلاقيها مسكت شوية و بقيت ناعمة
صبيها فى الكاسات وممكن
تزوقيها بالذبيب و رشة قرفة ناعمة
او بالمكسرات المفرومة . (ملحوظة )
ممكن
تذودى المقدار زى ما انتى عاوزة يعنى تضعفى المقدار المكتوب
طريقة للتقديم

بعد ماتخلصى المهلبية و تبرد فى الثلاجة .. هاتى باكو جيلى احمر او اخضر ذوبية
على النار بكوبيتين ماء لحد ما يغلى و يبرد كويس
تطلعى كاسات المهلبية من
الثلاجة و تصبى فى كل كاس جيلى فوق المهلبية
وتدخلية الثلاجة لحد ما الجيلى
يجمد
عند التقديم بيبقى شكلها حلو قوى
( بس على فكرة لو حتعملى المهلبية
بالجيلى يبقى خلى المهلبية فى نص الكاس بس و اعملى حساب الجيلى فى النص التانى
)
طريقة اخرى
المهلبية فى الفرن
بعد ماتخلصى
المهلبية و قبل وضعها فى الثلاجة صبي المقدار فى اطباق بايركس صغيرة او فويل او طبق
بايركس كبير
ضعى على وش المهلبية ذبدة سايحة حوالى ملعقة كبيرة و رشى عليها رشة
سكر بودرة و دخليها الفرن حتلاقيها بتغلى سيبيها خالص لحد ما وشها يحمر خالص و
طلعيها . و بالهنا و الشفا دى اكتر انواع فى المهلبية مطلوبة فى البيت


ميلك شيك
تجيبو كوبايتين ايس كريم فانيليا
من السوبر ماركت عادى او العلبة الكبيرة مثلا دولسى ولا كرنفال ولا اى حاجه من
الكلام ده وتاخدو منها كوبايتين وعليهم نص كوباية كريمة مضروبة و3 معالق سكر وكم
حبة فراولة لو عايزاه بالفراولة او معلقتين كاكاو او نسكويك او رشة فانيليا على حسب
انتى عايزاه ايه وتخلطى كل ده بالخلاط وتصبيه بالكوبايات وعلى الفريز على
طول
ساعة كده وطلعيه واشربى

صينية الجلاش باللحمة
المفرومة



نصف كيلو جلاش (باكو)
لحمة مفرومة معصجة

بيضتان
ملح ,فلفل
كوب حليب ( طويل او مج)
سمن
الطريقة
اضرب
البيضتين بالشوكة و عليهم ملح وفلفل و احطهم على كوب اللبن واخلطهم كويس قوى
بالشوكة.
تدهن صينية بالسمن ثم نضع نص كمية الجلاش مع المسح بالفرشاة سمن بين كل
ورقتين و هكذا حتى ننتهى من نص الكمية ثم اضع اللحمه المعصجة مع فردها كويس ثم نضع
نص كمية الجلاش التانية بنفس الطريقه الاولى ثم ادهن وجة الصينية بالفرشاة بالسمن و
اقطع الجلاش بالسكينة اما مثلثات او مربعات وادخلها الفرن حوالى 10 دقائق حتلاقيها
وشها احمر خفيف اروح مطلعاها و صبة عليها كلها كوب اللبن بالبيض و ادخلها تانى
الفرن لحد ما تستوى و تحمر . تطلعيها و تعيدى تقطيعها على القطعة السابقة و بالهنا
و الشفا

الكريم كراميل
اولا : الكريم :
4
اكواب حليب _8 بيضات _3ملاعق كبيرة سكر_2 كيس فانيليا
الكراميل :
كوب كبير
سكر _ معلقة شاى صغيرة ماء _ قوالب صغيرة او قوالب فويل صغيرة او صينية او فورمة
الكيكة او قوالب الكيك المستطيلة
نبل القوالب اللى حنحط فيها الكريم كراميل من
الداخل و نكب الماء الذائد
لعمل الكراميل نضع السكر فى مقلاية وعلية الماء
ونقلب لحد مانلاقى السكر بدء بصفر ثم بدء يبقى بنى فاتح ثم بنى غامق
نشيلة و
نصبة على طول فى القوالب المبلولة بارتفاع 1 او 2 سم .
لعمل الكريم
ندفى
اللبن مع السكر على النار و نطفى النار ثم نضع علية البيض المضروب والمضاف له
الفانيليا
و نضربه كويس بالمضرب السلك اليدوى او الكهرباء .
نصبة فى القوالب
على الكراميل
ونرصص القوالب فى صينيه كبيرة بها ماء لربع ارتفاع القوالب فقط
علشان لما الماء يغلى ما يخشش فى القوالب يبوظها
ونضع الصينية على النار حوالى
ساعة او لحد ماتلاقى الكريم كراميل مسك نفسه
اشيله من على البوتجاز و ادخلة
الفرن لحد ما يكمل سوى ووشه يحمر
نطلعة و نحطه يبرد فى الثلاجة و عند التقديم
نمسك القالب بايدنا وفوقه طبق مقلوب ونهز القالب لحد ما يتقلب فلى الطبق حيبقى
الكريم تحت و الكراميل فوق .

فراخ بانية

منقولة من اخت فاضلة مجربة و جميلة جدا و طرية
نص كيلو صدور _2 كوب
حليب _ملعقة بهارات _ملح _فلفل _2 ملعقة خل _ملعقة زيت زيتون _فصين ثوم
الطريقة
:
يقلب المقدار جيدا ثم توضع فيها الفراخ وتترك ( كلما زادت مدة النقع تعطيها
طراوة و طعم مميز .
نجهز الغطاء الخارجى:كوب دقيق + كوب بقسماط ناعم + رشة ملح
+رشة فلفل +ملعقة بهارات .
ناخد شريحة من الفراخ و نضعها فى خليط الدقيق على طول
( بدون بيض ) و نحمرها فى زيت غزير الى ان تصبح زهبية اللون ,و بالهنا و الشفا.


كيكة شوكولاته
(ام زياد)رهيييبه بجد كل اللى
دافها عجبته جدآ وكمان سهله أوى للمبتدئات
وسريعه
المهم..
المقادير:-3بيضات
1و ربع كوب سكر
كوب الا ربع زبده أو
ممكن اصبع زبده الصغير خالص( 113جرام)
نصف كوب كاكاو ويفضل غامق
1ونصف كوب
دقيق
2علبة زبادى كبير-أو ممكن نقول كوب زبادى
2 كيس فانيليا
1 كيس بكنج
باودر
الطريقه:-
بالمضرب الكهربا اضربى البيض مع السكر والزبده كويس
ثم
أضيفى (الدقيق المخلوط مع البكنج باودر والكاكاو)تدريجيآ مع الضرب المستمر
وفى
الآخر ضعى الزبادى واضربى بردوا لغاية ما يتخلط الخليط كويس
ادهنى صينيه بالسمن
او الزبد وبطنيها بالدقيق
ثم ضعى الخليط وساويه بالملعقه لأنه تقيل
ضعيها فى
فرت 180 درجه فى الوسط لمدة نص ساعه تقريبآ,ثم تأكدى انها استوت بوضع خله فيها اذا
خرجت نظيفه تبقى استوت,اخرجيها من الفرن وسيبيها تهدا خالص وتبرد ثم اقلبيها من
الصينيه
الصوص:-نصف اصبع زبده+نصف قالب شوكولاته خام كبير(يعنى حوالى 300 جرام
شوكولاته)+لبن أو حليب حوالى 7-8 ملاعق كبار ويوضعوا فى حمام ماء على النار لغاية
ما يسيح وتقلبى الى ان يمتزجوا مع بعض وممكن ضيفى لبن شويه شويه لو عايزا الصوص يخف

وبعد كده يصب الصوص عليها ويرش عليها البندق المجروش وممكن تؤكل
دافئه

بجد لازم تجربوها لأنها تحفه ومضمون نجاخها ان شاء الله
ملحوظه :لا
تفتحى أبدا على الكيك قبل مرور نص ساعه على الاقل كى لا تهبط
وكمان لما تفتحى
الفرن افتحيه براح وبشويش

بالنسبة للكنافة

هاتى كنافة برما حتكون عبارة عن خصلات طويلة _ مكسرات مفرومة او فستق صحيح _
شربات _سمن سائح.
شيلى بالراحة خصلة رفيعة و حطيها امامك مفرودة . بالفرشاة
ادهنى الخصلة بالسمن السائح بطول الخصلة . ثم ضعى صباعك الكبير التخين على اول
الخصلة و ابدئى ليفى الخصلة على صباعك بمساعدة الصبعين اللى جنبه لحد ما حتتكون
عندك دائرة بشكل عش العصفور و هكذا حتى تعملى العدد اللى انتى عوزاة مع مراعاة ان
الخصلة اذا كانت طويلة قوى تقطعيها بالسكينة
ثم ارصص وحدات العش فى صينية
مدهونة بالسمن و بايدى اضع داخل كل عش كام واحدة فستق او شوية مكسرات
امسح
بالفرشاة بالسمن على كل وحدات العش و ادخلها الفرن لحد ماتحمر اخرجها و اسقيهم
بالشراب البارد و بالهنا
طريقة الكريم شانتى

اذا كنتى حتعمليها بودرة يبقى اتبعى التعليمات اللى على العلبة
او هاتى نص
كيلو كريمة لبانى من بتاع اللبن او علبه قشدة الخفق من السوبر ماركت صبيها فى طبق
غويط و بالمضرب الكهرباء ابدئى بالضرب و ضعى سكر بودرة حسب الطعم واضربى على سرعة
متوسطة لحد ما تلاقى الكريمة ذادت و بفيت خفبفة و هشة زى الايس كريم او زى القطن
لازم توقفى المضرب على طول لحسن حتلاقيها فصلت منك وهكذا تكون صالحة للاستخدام بس
حطيها فى الثلاجة

الارز باللبن1) الارز حنسلقة
الاول علشان ماياخدش معاكى وقت على النار
2)خلى بالك لاتتركية على النار بعد
السوى لان الارز طول ماهو على النار بيفضل يتخن و كدة يااما حتغرفية حيكون تخين او
انك حتضطرى تذودى لبن فكدة خلاص حتلوصى معاة
3) بناء على الخبرة اذا كنتى
حتعملية للضيوف خلاص اغرفية فى الكاسات او الاطباق
............*لكن اذا كنتى
حتعملية للبيت و الاولاد يبقى تحطية فى الاطباق البلاستيك اللى بالغطاء ( زى اللى
بنشترى فيها الذبادى البلدى ) اشتريها بالجملة هى رخيصة جدا و خليهم عندك فى البيت
للمهلبية و الارز بالبن و الجيلى
(( لان الارز باللبن بعد مايبرد تفطى العلبه
بالغطاء بتاعها حتفضل عندك فى الثلاجة طرية و جميلة زى اللى بنشتريها ))
انا بحط
قبل مااطفى النار على طول ملعقة كبيرة او اثنين جوز هند بدل الفانيليا ما تخافيش
طعم الجوز الهند ما بيبنش لكن بيدى بياض و ريحة جميلة
للسهوله كل كوب لبن بنحط
له 21/1 ملعقة كبيرة ارز اظن كدة سهل علشان ماتتقيديش بالكيلو و لا بالتر

المقادير : مثلا 6كوب لبن _ 9 ملاعق ارز _ السكر حسب التزوق _ملعقة كبيرة جوز
هند _او نص ملعقة صغيرة فانيليا _ زبيب او مكسرات مفرية او قرفة الزواق دة لزوقك و
لرغبتكم .
اغسل الارز و احطة على النار وعلية ماء مغطياة ب 2سم وعلى نار هاديه
حتلاقية استوى او يقرب للسوى و يكون شرب الماء
اضع علية السكر حتلاقية داب اسرع

ثم اضع اللبن مع التحريك المستمر علشان مايفورش و ظبتى تانى السكر
هاتى ربع
كوب ماء و زوبى فية 2 ملعقة كبيرة نشا كويس و انزلى واحدة واحدة على الارز باللبن و
بأيدك التانية بتقلب لحد ما تلاقى الارز بدء يتخن ضعى الجوز الهند وقلبى و اطفى
النار و اغرفية و كل مايبرد حيمسك نفسه شوية كمان
بعد ما يبرد ضعى الغطاء البلا
ستيك و عللى الثلاجة و بالهنا و الشفا
ملحوظه: مقدار اللبن زى ماانتى عاوزة
يعنى حتعملى كوب حتعملى اتنين حتعملى كيلو حتحطى مقدار الارز زى ما فهمنك.


الشاورما
1 علبة ذبادى_بصلة متوسطة _
طماطماية متوسطة _2 ملعقة خل _1/2 ملعقة سماق _ 1/2 ملعقة كارى _ عصير 1/2 ليمونة _
2 فص ثوم _ 1/2 ملعقة تابل شاورما . دجاجة كاملة مخلية او صدور دجاج مقطعة شرائح
رفيعة

1) نضرب كلة فى الخلاط بتاع العصير ( الدورق ).
2) نفتح
الفرخة من ظهرها بالطول و نضع عليها المقدار المضروب .
3) ونتركها ساعة ثم نضعها
على النار و نغطى الصينية بورقة فويل لحد ماتستوى نص سوى .
3) نتركها تبرد ثم
نقطع الفراخ شرائح رفيعة مثل الشاورما و ممكن تقطعيها بأيدك على طول من غير سكينة
حتلاقيها سهلة جدا ((مع الاحتفاظ بالسائل الموجود فى الصينية ))
4)نضع شوية زيت
فى صينية يعنى حوالى 3 معالق كبيرة . ونفرد فيها الشاورما الى ان تحمر من جهة ثم
نقلبها تحمر من الجهة التانية .
5) ارش عليها شوية من السائل اللى سبق و احتفظنا
به و اقلبهم علشان تاخد شوية طراوة . وكدة اصبحت جاهزة
طبعا انتى عارفة طريقة
تقديمها بتجيبى العيش الشامى و تفصلى الوش عن الضهر او تعملى الرغيف زى ماهو و
تدهنية بالمايونيز المخصوص اللى حقولك طريقتة حالا .ثم شرائح خيار مخلل او كام صابع
بطاطس محمرة و بالمعلفة نحط الشاورما ونلف الرغيف و تلفية فى ورقة ذبدة و بالهنا و
الشفا
طريقة مايونيز الشاورما: 2 فص ثوم _ بعض نقاط عصير ليمون _و بعض نقط خل
_نضعهم على المايونيز ونقلبهم بالمعلقة ثم ندهن بيهم الرغيف .


بعض الملاحظات
السماق اظن بقى معروف قوى دلوقتى فى مصر هو
زى البودرة الخشنة و لو نه محمر
تابل الشاورما
انا بجيبة من السعودية بنفس
الاسم و العلبة بتقعد عندى طول السنةو هى ب 10 ريال و البديل بتاعة اعتقد من عند
العطار اسمها بهارات شاورما
........ على فكرة انا عندى ماكينة صنع الشاورما زى
اللى فى المحلات فاأللى عندة الماكينة يوقف الخطوات وبعد ما يتبلها ساعة ينغزها فى
عمود الماكينة و العمود حيلف لوحدة لحد ماتستوى زى المحل بالضبط و بالهنا و الشفا.


البيكاتا بالمشروم
شرائح بفتيك بتلو (العدد
حسب ماانتى عاوزة) - ملح - فلفل – عصير ليمونة – ملعقة كبيرة زبدة_ علبة مشروم
صغيرة مقطعة قطع صغيرة - 2 علبة كريمة لباني الحجم الصغير- 3 بصلات كبار مقطعين
صعير
الطريقة:
يتبل شرائح البفتيك بالملح والفلفل و عصيرالليمون ثم نضع
الذبدة في صينية يا ريت لو تيفال على النار و لما تسيح نضع اللحمة و نحمرها على نار
هاديةمع التقليب باستمرار من الناحيتين لحد ما الوشين يتحمروا . ثم اشيلهم من
الصينية فى طبق و بعدين احط البصل فى الصينية مكان اللحمة اللى شيلتها و اقلبه لحد
ما يدبل ( يعنى تحسى انه بقى طرى ) و بعدين تروحى حطة المشروم المقطع مع البصل و
تقلبيهم لحد برضة اما تحسى ان المشروم دبل . و بعدين تروحى حطة الكريمة اللبانى على
البصل والمشروم فيغلي لحد ماتلاحظى ان الكريمة اللبانى تخنت شوية .( خلى بالك كل دة
حياخد منك مجرد ثوانى علشان الكريمة اللبانى ما بتستناش كتير على النار ) وبعدين
تروحى حطة اللحمة اللى كنتى شيلتيها على جنب فى طبق فى الصينية و يادوب تلفى اللحمة
لفة فى الكريمة اللى فى الصينية و تلاحظى انها عليها كريمة من الوشين تشيليها فورا.
وبالهنا و الشفا

الفاهيتا
4 فلفلات رومى
كبيرة _ 4 طماطماية كبيرة _ 2 معلقة كبيرة ذبادى _ 5 فصوص ثوم _ 1معلقة صغيرة كارى
_ 1 بصلة كبيرة _ 2 معلقة خل _ ملح وفلفل
صدور فراخ مقطعة مكعبات حلوة مش
صغيرة
الطريقة
تعمل بنفس طريقة الشاورما ماعدا( الفلفل و الطماطم )
فى
مقلاية تيفال كبيرة نضع قليل من الذيت ثم نرصص الفراخ الا ول داير مايدور المقلاية
فى الطرف خالص
ثم وراها على طول ترصصى الفلفل المقطع داير مايدور ثم نرصص
الطماطم ورا الفلفل داير ما يدور
فخلى بالك حيفضل فية مكان فاضى فى منتصف
المقلاية
نترك كلة لحد ما كلة يسخن و ينزل مايتة وطبعا كل واحد حيستوى و يشرب
من ماء التانى اللى جانبه فحيبقى الطعم رائع المهم لما يشربوا الماء اللى حينزل
خالص
........................ فى المنتصف فى الحتة اللى فاضية نطش الخل حيطلع
دخان ثم نقلبهم بسرعة مرتين مع بعض و نطفى و نعمل السندوتشات
و بالهنا و
الشفا
ملحوظة : مهمة قوى طريقة ترتيب المقلاية يعنى مش بنحط كلة على بعضة لآلآلآ
ودة سر برضة

التشيز كيك2 باكو بسكوت شاى
الاربعه و عشرين قطعة _ باكو زبدة 113 جرام _2كيس كريمة _باكو جيلى دايب فى 2 كوب
ماء و بارد_ يا اما 2 علبة جبنة فيلاديفيا سعر العلبة 13 جنية او 2 علبة جبنة كيرى
العلبة الواحدة 8 قطع _ مربى(( لو استخدمتى الجيلى لون احمر مثل الفراولة مثلا يبقى
تستعملى المربى نفس النوع ..و لو استعملتى الجيلى اصفر مشمش يبقى تستعملى المربى
مشمش ))
الطريقة
1) اضربى الذبدة كويس قوى لوحدها بالمضرب حد ماتبقى هشة قوى

2)ضعى عليها البسكوت المطحون لحد ما يندمجوا مع بعض
3)هاتىالصينية اللى
بيتشال قعرها وادهنى الاول بنقطة واحدة زيت
و اكبسى فيها قوى البسكوت بالذبدة و
دخليها الفريزر لمدة ساعة
4)فى سلطانية مقعرة اضرب الجبنة مع التخفيف بقليل
قليل من الماء لحد ماتبقى خفيفة يا لاروز و ناعمة
5)اضع الكريمة على الجيلى و
اضربهم مع بعض ثم اضع عليهم الجبنة المضروبة و اخلط كله ثم اصبها على البسكويت و
ادخلها الفريزر
و يا سلام لو الزواق بتاعها يبقى من نفس نوع المربى و الجيلى


و بالهنا و الشفا .


اتمني يعجبكم
الموضوع


منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
da3i
::::عضو نجم::::



عدد المساهمات : 481
تاريخ الميلاد : 05/09/1982
تاريخ التسجيل : 12/03/2011
العمر : 41
الموقع : www.tazawad.yoo7.com
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : tijara
المزاج المزاج : normal

ماكولات مصرية منوعة  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ماكولات مصرية منوعة    ماكولات مصرية منوعة  I_icon_minitimeالجمعة يونيو 03, 2011 3:06 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.tazawad.yoo7.com
 
ماكولات مصرية منوعة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى * نجم مقرة * :: المجتمع والاسرة العربية :: مطبخ مقرة-
انتقل الى:  
معلومات عنك

IP

:::. حسابنا الخاص .:::
احصائيات خاااصة بالمنتدى