منتدى * نجم مقرة *
اهلاااااا وسهلااااااااا بك يا عزيز العضو (ة) هذه الرسالة تخبرك بأنك ليس مسجل لدينا
فأرجوا التعريف بنفسك بالدخول الى هذه الاسرة او الانظمام اليها مدير المنتدى . شبكة نجم مقرة

شعارنا معا مدى الحياة R +S
منتدى * نجم مقرة *
اهلاااااا وسهلااااااااا بك يا عزيز العضو (ة) هذه الرسالة تخبرك بأنك ليس مسجل لدينا
فأرجوا التعريف بنفسك بالدخول الى هذه الاسرة او الانظمام اليها مدير المنتدى . شبكة نجم مقرة

شعارنا معا مدى الحياة R +S
منتدى * نجم مقرة *
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةhttp://elabkariأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 عندك عزومة في رمضان ادخلى بسرعة اقلك تعملى ايه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
GeeGee
::::عضو نجم::::
GeeGee


عندك عزومة في رمضان ادخلى بسرعة اقلك تعملى ايه Uouuuo13
عدد المساهمات : 476
تاريخ الميلاد : 15/11/1989
تاريخ التسجيل : 05/02/2011
العمر : 34
الموقع : دوجينو
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : دوجينو
المزاج المزاج : الحمد لله

عندك عزومة في رمضان ادخلى بسرعة اقلك تعملى ايه Empty
مُساهمةموضوع: عندك عزومة في رمضان ادخلى بسرعة اقلك تعملى ايه   عندك عزومة في رمضان ادخلى بسرعة اقلك تعملى ايه I_icon_minitimeالثلاثاء أغسطس 09, 2011 7:13 pm

عندك عزومة فى رمضان وبسرعة طيب هتعملى ايه ؟



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كل سنة وأنت طيبة رمضان شهر الخير كله، وأكيد كل
البيوت دلوقتي أعلنت حالة الطوارئ استعدادا للشهر الكريم...

وطبعا ممكن ما تكونيش عارفة تعملي إيه؟
وتشتري إيه؟
وإيه الحاجات اللي بيتك محتاج لها!!
وإيه اللي مش محتاج لها!!!
وإزاي تحتفظي بالخضروات والفاكهة واللحوم عندك لأطول فترة ممكنة؟
لأن زي ما أنت عارفة إن رمضان وقته ضيق جدًّا ومحتاج إنك تكوني منظمة نفسك ومرتبة كل حاجة كويس قوي قبل ما ييجي...
علشان كل الأسباب دي قررنا النهارده إننا نكون معاكي في العدد الخاص جدا
جدا ده علشان نساعدك بأفكارنا ومقترحاتنا ونقولك إزاي تستقبلي الشهر الكريم
وإنت أعصابك هادية جدا جدا جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تعالى نجهز مع بعض طلبات رمضان

شوفي يا قمر فيه شوية طقوس بسيطة لازم تعمليها وهي...

-1-
هاتِ ورقة وقلم واعملي جرد للمطبخ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

أول حاجة المفروض تعمليها إنك تجيبي ورقة وقلم وتدخلي المطبخ علشان تبدئي
في فحص كل حاجة موجودة عندك وتشوفي أنت ناقصك إيه؟! وتكتبيه في الورقة
علشان ما تنسيش...
وخدي بالك إن فيه حاجات أساسية لازم تكون موجودة في مطبخ أي بيت والحاجات
الأساسية دي زي "السكر والشاي والمكرونة والأرز والسمنة والزيت... وغيرها
من الحاجات اللي بيطلق عليها تموين للبيت.

ويا ريت تعملي حسابك إنك تكتري شوية صغيرين من الكمية اللي هتجيبيها فمثلا
لو كنت بتسخدمي 3 علب زيت في الشهر يبقي اكتبي في الورقة دي إنك محتاجة 5
وده لأن زي ما إنت عارفة إن استهلاك البيت بيزيد شوية في رمضان علشان العزومات كل سنة وأنت طيبة..
كرري نفس الموضوع مع باقي احتياجاتك اللي محتاجة لها وده علشان ما تتعرضيش
لأي موقف مش لطيف زي مثلا إنك وأنت بتعملي الأكل وفاضل خلاص ساعات والمدفع
يضرب تلاقي إنك ماعندكيش زيت ومضطرة إنك توقفي عمل باقي الأكل على بال ما
تلاقي حد يجيب لك اللي أنت عايزاه...

موقف زي ده بيبقى مش لطيف خاصة لو كان عندك عزومة وعايزة تخلصي بدري.

-2-
اعملي فنجان شاي واقعدي مع نفسك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد ما تعملي الفحص لمطبخك وتلاجتك اخرجي من المطبخ واعملي فنجان شاي
واقعدي مع نفسك وفكّري مع نفسك تاني واكتبي الحاجات التانية اللي أنت
محتاجة لها واللي بتكون خاصة بشهر رمضان زي الياميش ولوازم رمضان...
كمان اكتبي في الورقة دي لستة بأسماء الخضروات والفاكهة واللحوم اللي أنت
محتاجة لها في رمضان... علشان لما تنزلي تشتري تبقي عارفة إنت محتاجة إيه
ومش محتاجة إيه.

-3-
أحسبيها مع نفسك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد كده احسبي بينك وبين نفسك وشوفي إذا كان المبلغ اللي معاكي هيكفي الحاجات اللي إنت كاتباها في الورقة ولا لأ!!
لو هيكفي يبقى خير وبركة.. لكن لو لقتيه مش هيكفي يبقي ابدئي في عمل فلترة لكل الحاجات اللي أنت كاتباها على أساس الأهم في المهم..
فممكن مثلا تستغني عن الحاجات اللي مش ضرورية أو ممكن يكون عندك زيها
في البيت بس بكمية صغيرة ممكن تكفيكِ لمدة أسبوعين بس اعملي في حسابك أنك
هتجيبيها قبل ما تخلص بمدة.

أو ممكن تشتري من كل حاجة حاجات بسيطة تكفيكِ لمدة أسبوع أو أسبوعين وتعملي
في حسابك إنك قبل الأسبوعين دول ما يخلصوا تكوني جايبة بدلهم..

وبكده تبقي أنت عرفتي إنت محتاجة إيه ومش محتاجة إيه وكمان حددتِ ميزانيتك اللي هتجيبي بيها.
وتعالي نروح السوق مع بعض ونشوف هتعملي إيه هناك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يالا بينا نروح مع بعض السوق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد ما جهزتي نفسك وكتبتي كل حاجة أنت عايزاها بالضبط دلوقتي ياللا بينا نروح على السوق ونشوف هتشتري ازاي؟
لو هتشتري طيور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لو هتشتريها صابحة من عند الفرارجي يبقى خدي بالك إن جلدها يكون متماسك
وكله لون واحد ومفيش عليه أي آثار للكدمات زي مثلا إن لونه يكون مزرقّ.
لكن لو هتشتري الطيور دي من عند السوبر ماركت أكيد طبعا هتكون مجمدة في
الحالة دي تاخدي بالك أن مايكونش فيها أي آثار للماء أو بلورات الثلج يعني
تكون متجمدة كويس وتاخديها وتروحي على البيت على طوول وتحطيها في الفريزر
علشان ما تديش فرصة إن التلج بتاعها يفكّ.
بس نصيحة بيني وبينك كده الطيور الطازجة أحسن مية مرة من الطيور المجمدة.

لو هتشتري لحمة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لازم تكون من عند جزار إنت واثقة منه علشان تتأكدي إن اللحمة دي كويسة.
وخدي بالك إن لون اللحمة يكون وردي قاتم وابعدي نهائيا عن اللحمة اللي لونها مائل إلى الرمادي أو المبللة لأن دي بتبقى لحمة فاسدة.

لو هتشتري سمك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
السمك سواء اللي بيعيش في الميه المالحة أو العذبة لازم يكون عيونه لامعة
ممتلئة ورطبة وخياشيم السمكة نظيفة ولونها أحمر وما يكونش عليها أي أثر
لمادة لزجة وجلد السمكة يكون بيلمع وألوانه واضحة ومفيش فيه أي خدوش.
لكن لو كنتي هتشتري سمك فيليه يبقى خليكي شاطرة واشتري السمكة كاملة وبعد كده خلي اللي بيبيع يقطعها لك.

لو هتشتري خضروات أو فاكهة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يبقى يا ريت برضه تشتري الخضروات والفاكهة الطازجة ودي هتعرفيها من لونها بإنه يكون زاهي.

لو هتشتري حاجات معلبة أو مجففة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

لو هتشتري حاجات معلبة أو مجففة زي "التين المجفف أو المشمش المجفف" يبقى
يا ريت تشوفي تاريخ الصلاحية والانتهاء اللي بيكون مكتوب على العلبة وكمان
خدي بالك إن العلبة تكون مقفولة وسليمة.
وعلى فكرة فيه أكتر من سوبر ماركت بينزلوا تخفيضات كويسة وأسعار كويسة بمناسبة رمضان
ممكن تعرفي الأماكن بتاعتها وتروحي تشتري منها وأهو منها توفري فلوسك
ومنها تضمني حاجة كويسة وتشتري كل طلباتك من مكان واحد موثوق فيه..

وبكده يبقى إحنا اشترينا كل حاجة وتعالي دلوقتي نروح البيت ونشوف هنعمل إيه؟!

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يالا بينا على البيت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد ما رجعتي البيت دخّلي الحاجات اللي جبيتها المطبخ وغيّري هدومك وهاتي
مجموعة من الأكياس البلاستيك النايلون بس خدي بالك إن الأكياس دي تكون
ناشفة ونظيفة جدا وكمان هاتي ورقة وقلم وسلوتيب وده علشان تكتبي على كل كيس
اسم اللي موجود جواه وتلزقيه بالسلوتيب.
ودلوقتي جه الوقت اللي هنشوف فيه إزاي نخزن كل حاجة من الحاجات اللي أنت جبتيها دي... لأن كل حاجة ليها طريقة معينة في التخزين...

نشوف مع بعض


بالنسبة للطيور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شيليها من الكيس بسرعة وابدئي في تنظيفها وده بأنك تغسيلها من جوه ومن بره
وتشيلي أي آثار للريش أو أي دم موجود عليها وبعد كده تحطيها في طبق كبير
وتدعكيها كويس بالملح من جوه ومن بره وتعصري عليها نص ليمونة وتسبيها لمدة
نص ساعة وبعد كده تغسليها كويس تاني بالميه من الملح والليمون وتحطيها في
مصفاة علشان تصفي الميه كويس وبعد كده هاتي كيس بلاستيك ناشف وحطيها فيه
وفرغي منه الهواء واقفليه كويس وحطيه على طول في الفريزر.

بالنسبة للحمة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طلعيها من الكيس البلاستيك وبعد كده حطيها في حلة وحطيها في التلاجة على
الرف اللي تحت الفريزر لمدة أربع ساعات وبعد كده هاتي كيس بلاستيك ناشف
وحطيها فيه وفرغي أي هواء في الكيس واقفليه كويس وشيليه في الفريزر.. نفس
الشيء ده هتعمليه مع اللحمة المفرومة.

بالنسبة للسمك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد ما تروحي البيت على طوول طلعي السمك من الكيس بتاعه وابدئي في تنظيفه كويس.
ودي طريقة تنظيف السمك:
1. امسكي وسط السمكة وقشري جلدها باتجاه الرأس بسكين أو بحافة سكين غير حادة.

2. قصي الزعانف بواسطة مقص حاد. شقي جانب السمكة بسكين حادة كبيرة من أسفل
رأسها حتى بداية ذيلها وتأكدي من أنها قد شقت جيداً من الداخل شيلي الأمعاء
ونظفي بطن السمكة كويس.

3. بعد كده ابدئي في تنظيف السمك بالميه الباردة وبأكد بالميه الباردة وبعد
كده حطيه في مصفاة وسيبيه علشان يصفي ميته وحطيه في كيس بلاستيك ناشف
وشيليه في الفريزر.

بالنسبة للخضروات والفاكهة
الخضروات الورقية زي "النعناع والبقدونس والشبت والكزبرة والجرجير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أحسن طريقة لحفظ الخضروات الورقية في الثلاجة طازجة لأطول فترة ممكنة هي
إنك تلفيها في فوطة نظيفة وبعد كده تحطيها في كيس بلاستيك وتحطيها في
التلاجة.

الطماطم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لو كانت الطماطم طرية يبقى اغسليها كويس وبعد كده قطعيها واضربيها في
الخلاط لغاية ما تبقى عصير بعد كده صفيها وحطيها في أكياس نايلون ناشفة
وحطيها في الفريزر لحين الاستخدام.
لكن لو كانت الطماطم جامدة يبقى حطيها في مصفاه وحطيها في التلاجة زي ما هي.

الفلفل والقرنبيط والجزر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ممكن تشيلي الفلفل الرومي بالتجميد عن طريق إنك تغسليه وتقطعيه شرائح طويلة
أو مكعبات، وتحطيه في أكياس نايلون وبعد كده تحطيها في الفريزر، ونفس
الشيء ده هتعمليه مع القرنبيط والجزر.

البامية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هاتي البامية اللي إنتي عايزة تجمديها واغلسيها كويس وبعد كده حطيها في مصفاه علشان تتخلص من أي ميه فيها....
بعد كده هاتي السكينة وابدئي في تقميع البامية بإنك تشيلي الجزء العلوي
منها بشكل هرمي واوعي تقطعيها من النص أو من الطرف لأن ده ممكن يخليها تنزل
العصارة اللي فيها.
بعد كده اغلي ميه وحطي عليها نصف ليمونة ومعلقة ملح بعد كده حطي فيها
البامية لمدة خمس دقائق وبعد كده شيليها من الميه المغلية، وحطيها في مصفاة
وافتحي عليها الحنفية بميه باردة بعد كده سيبيها شوية علشان تصفي الميه
اللي فيها...
بعد ما تتأكدي إنها مبقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون وحطي فيه البامية
بس خدي بالك وإنتي بتحطيها إنك تفرغي الكيس من أي هواء بعد كده اقفلي
الكيس كويس وحطيه في الفريزر..

البسلة والفاصولياء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هاتي البسلة وفصصيها واغسليها كويس وحطيها في المصفاة.

بعد كده هاتي حلة كبيرة فيها ميه وضيفي ليها معلقة كبيرة ملح وسيبي الميه
تغلي على النار بعد ما تغلي ضيفي إليها البسلة وسيبيها لمدة 5 دقائق بعد
كده حطيها في المصفاة واغسليها على طول بميه باردة من الحنفية وده علشان
تحافظي على لونها الأخضر وعلى القيمة الغذائية اللي فيها.

بعد كده سيبيها شوية علشان تصفي الميه اللي فيها...
بعد ما تتأكدي إن مابقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون وحطي فيه البسلة
بس خدي بالك وإنتي بتحطيها إنك تفرغي الكيس من أي هواء، بعد كده اقفلي
الكيس كويس وحطيه في الفريزر... ونفس الشيء مع الفاصولياء..

ورق العنب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هاتي ورق العنب واغسليه كويس وبعد كده حطيه في ميه مغلية لمدة 3 دقائق
وشيليه منها وحطيه في مصفاة يصفي ميته ويبرد بعد كده لفيه في فوطة ناشفة
وحطيه في أكياس نايلون بس برضه اتأكدي إن الكيس مفيهوش أي أثر للهواء وبعد
كده حطيه في الفريرز.

الملوخية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هاتي الملوخية وقطفيها واغسليها كويس وحطيها في مصفاة علشان تصفي ميتها
كويس وبعد كده خرّطيها وحطّيها في أكياس نايلون ناشفة وحطيها في الفريزر.

البصل والثوم والبطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مش محتاجين إنك تحطيهم في التلاجة لأنك ممكن تحطيهم في مصفاة وتحطيهم في أي زاوية من زوايا المطبخ..

الفاكهة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
من الممكن إنك تغسليها وتنشفيها كويس وبعد كده تحطيها في كيس بلاستيك ناشف وتحطيها في الثلاجة أو الفريزر..
أو ممكن تعمليها عصير وتحطيها في الفريزر.

بالنسبة للبهارات والتوابل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يا ريت تحتفظي بالبهارات في مكان جاف؛ لأن الحرارة أو الرطوبة الزايدة بتخلي الأعشاب والبهارات الجافة تفقد نكهتها بسرعة.
علشان كده يا ريت ما تخزنيش الأعشاب والبهارات الجافة بالقرب من أفران
الغاز أو المايكروويف أو أي مصدر للحرارة أو الرطوبة زي أجهزة غسل الصحون
وغلايات الماء.
وخليكي دايما عارفة إن الأعشاب والبهارات دي لو خزنتيها بشكل صح فده ممكن يخليها تحتفظ بنكهتها لمدة عام أو اتنين.

وبالنسية للحبوب زي الفول والعدس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ممكن تحطيها في أكياس بلاستيك وتقفليها كويس ودخليها التلاجة..

بالنسبة لياميش رمضان والمكسرات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بالنسبة لياميش المشمشية والتين المجفف والمكسرات ممكن تحيطهم في أكياس وتحطيهم في التلاجة.

بالنسبة للجبنة القريش
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودي أكيد كلنا بنحبها في رمضان وأحسن طريقة علشان تحافظي على الجبنة
القريش في التلاجة أكبر فترة هي إنك تحطيها في لبن بارد ومعاها قرن فلفل
أخضر حامي.
أو إنك تغلي كوباية ميه وبعد كده تسيبيها لغاية ما تبرد وبعد كده تضيفي إليها شوية ملح وتحطي فيها الجبنة وقرن شطة أخضر حامي.

وبكده تبقي إنت جهزتي كل حاجة عندك في البيت
وتستقبلي رمضان وأنت أعصابك مستريحة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
وائل كمال
::::عضو نجم::::



عدد المساهمات : 329
تاريخ الميلاد : 02/04/1982
تاريخ التسجيل : 25/07/2011
العمر : 42
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : اخصائى اجتماعى

عندك عزومة في رمضان ادخلى بسرعة اقلك تعملى ايه Empty
مُساهمةموضوع: رد: عندك عزومة في رمضان ادخلى بسرعة اقلك تعملى ايه   عندك عزومة في رمضان ادخلى بسرعة اقلك تعملى ايه I_icon_minitimeالأحد أغسطس 14, 2011 10:55 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عندك عزومة في رمضان ادخلى بسرعة اقلك تعملى ايه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى * نجم مقرة * :: المجتمع والاسرة العربية :: مطبخ مقرة-
انتقل الى:  
معلومات عنك

IP

:::. حسابنا الخاص .:::
احصائيات خاااصة بالمنتدى