منتدى * نجم مقرة *
اهلاااااا وسهلااااااااا بك يا عزيز العضو (ة) هذه الرسالة تخبرك بأنك ليس مسجل لدينا
فأرجوا التعريف بنفسك بالدخول الى هذه الاسرة او الانظمام اليها مدير المنتدى . شبكة نجم مقرة

شعارنا معا مدى الحياة R +S
منتدى * نجم مقرة *
اهلاااااا وسهلااااااااا بك يا عزيز العضو (ة) هذه الرسالة تخبرك بأنك ليس مسجل لدينا
فأرجوا التعريف بنفسك بالدخول الى هذه الاسرة او الانظمام اليها مدير المنتدى . شبكة نجم مقرة

شعارنا معا مدى الحياة R +S
منتدى * نجم مقرة *
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةhttp://elabkariأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
وائل كمال
::::عضو نجم::::



عدد المساهمات : 329
تاريخ الميلاد : 02/04/1982
تاريخ التسجيل : 25/07/2011
العمر : 42
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : اخصائى اجتماعى

صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة Empty
مُساهمةموضوع: صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة   صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة I_icon_minitimeالسبت أغسطس 27, 2011 9:27 pm

المقادير

اولا التوابل حضري التوابل دي بكميات متساوية يعني معلقة صغيرة من كل شيء واخلطيهم كويس طبعا ممكن يتبقى منهم مش شرط تستخدميهم كلهم
شمر – زنجبيل – كزبرة ناشفة – كمون – كاري – فلفل اسمر – قرفة ( مسمار )
قرنفل - ثوم بودرة - حبهان ( حب هيل ) – ورق لورا ( ورق الغار )
شطة حمرا ( وممكن تقللي منها او تشليها لو مش بتحبي الشطة )

5 قطع صدور دجاج مخلية
حوالي 400 جرام كبد فراخ
كوب ونص رز مصري
4 بصلات
معلقة كبيرة حمص شام مسلوق
علبة زبادي
ليمون
زبدة
ملح

الطريقة

هاتي كل التوابل الموجودة واخلطيهم واطحنيهم على بعض كويس
خدي جزء من التوابل اللي انتي حضرتيها
وحطي عليهم عبلة الزبادي والحمص والليمون وبصلة و ملح واضربيهم في الخلاط وحطيهم على الفراخ وسبيهم منقوعين فيها على الاقل ساعتين ثلاثة


تحضير الحشوة

انشلي الفراخ من التتبيلة بتاعتها ( وممكن تشطفي الفراخ بميه بسيط علشان لما تتحشي ميبقاش فيها زوايد من الزبادي تتحرق بسرعة ساعة التحمير)
ومترميش خلطة الزبادي اللي الفراخ كانت متبلة فيها
هاتي بصلتين ودبليهم في الزبدة على النار وحطي عليهم كبد الفراخ وشوحيهم كويس
وحطي عليهم الرز ولفيهم لفتين وبعدين حطي عليهم خليط الزبادي اللي كانت الفراخ منقوعة فيه
مع شوية ميه وتوابل من اللي انتي حضرتيها فوق
وخلي الرز يستوي تلات ارباع سواء يعني بعد ما يشرب ميته سبيه عالهادي خمس دقايق
كده انتي جهزتي الحشوة نبتدي نحشي بقى


هاتي صدور الفراخ وافتحيها من النص


وحطي الحشوة فيها

واقفليها علي بعضها بدون خلة او خيط

حطيها في ورق الفويل ولفيها كويس

ولما تخلصي لف الفراخ هاتي خلة واعملي في كل لفة اربع اخرام علشان تستوي وكمان تشرب من التوابل

اغلي ميه طبعا وحطي فيها جزء من التوابل اللي انتي محضراها مع بصلة وملح وبعدين حطي فيها لفافات الفراخ حوالي نص ساعة وبعدين انشليهم وافتحيها بالراحة ومش هتلاقيها خرجت حبة رز واحدة
خديها حمريها في زبدة او زيت حسب الرغبة

وطبعا الرز الباقي من الحشوة خليه يكمل سواه عادي


واتفضلوا بالهنا والشفا ويارب تعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
روح الهدى
::: عضو جديد :::
::: عضو جديد :::



عدد المساهمات : 28
تاريخ الميلاد : 14/02/1988
تاريخ التسجيل : 20/08/2011
العمر : 36
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : std

صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة Empty
مُساهمةموضوع: رد: صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة   صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة I_icon_minitimeالأحد أغسطس 28, 2011 9:11 am


موضوع رائع
ولا تحرمنا جديدك
من مشاركاتك ومواضيع مميزة




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صدور الدجاج على الطريقه الايطاليه
» فراخ مشويه
» بطاطس محشية باللحمة المفرومة
» طماطم محشية بالبيض في الفرن
» كوسة محشية تقديم الشيف الشربينى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى * نجم مقرة * :: المجتمع والاسرة العربية :: مطبخ مقرة-
انتقل الى:  
معلومات عنك

IP

:::. حسابنا الخاص .:::
احصائيات خاااصة بالمنتدى